با داشتن یک پاوربانک کار شما بسیار راحت میشود، مخصوصاً وقتی که خارج از خانه باشید و دسترسی به برق برایتان مشکل باشد. با وجود پاوربانکها دیگر در شرایط حاد برای شارژ کردن گوشی، نگران خالی شدن باطری آن نخواهید بود. البته بایستی پاوربانکها قبل از استفاده به اندازه کافی شارژ شده باشند. از جمله مزایای پاوربانکها این است که این امکان را فراهم میکنند تا در مواقع ضروری به وسیله لپتاپ خود آن را شارژ نمایید، البته پاوربانکها قابلیت شارژ با استفاده از پریز برق خانگی را نیز دارند. فقط برای شارژ شدن پاوربانک باید یک تا دو ساعت صبر کرد، بعد میتوان به آسانی چندین بار گوشی موبایل را با آن شارژ کرد.
آیا پاوربانک به شارژ اولیه احتیاج دارد؟
کاربران زیادی هنگام خرید یک گوشی هوشمند جدید، به طور ناخودآگاه این سؤال در ذهنشان شکل میگیرد که: «در اولین شارژ باید گوشی را چه مدت زمانی به برق بزنیم؟» به همین ترتیب، این سؤال ممکن است در هنگام خرید یک پاوربانک در ذهن ایجاد شود.
در جواب باید گفت که مانند شارژ باتری گوشی در زمان اولین استفاده، لازم است پاوربانک تازه خریداری شده را هم مدت زمان طولانیتری برای شارژ شدن به برق متصل کرد.
اگر میخواهید بدانید که از کجا بفهمیم پاوربانک شارژ شده ، امروزه بیشتر پاوربانکهای تولید شده، دارای چهار چراغ LED هستند که به عنوان شاخص شارژ مورد استفاده قرار میگیرند و به ما کمک میکنند. پس از کامل شدن شارژ سلول باتریهای پاوربانک، نمایش هر چهار چراغ به صورت ثابت در میآید. اما تا زمانی که به شکل چشمکزن باشند، یعنی هنوز پاوربانک کاملاً شارژ نشده است. از نظر تئوری بیشتر پاوربانکهایی که در بازار وجود دارند، در اولین شارژ خود به مدت زمان بیشتری نیاز دارند که این بازه زمانی از سریهای بعدی شارژ 5 درصد بیشتر است. در ادامه چند نکته در رابطه با چگونگی شارژ پاوربانک بیان میشوند که دانستن آنها میتواند مفید باشد:
-
هر چقدر پاوربانک دارای ظرفیت بالاتری باشد، به مدت زمان بیشتری نیاز دارد تا به طور کامل شارژ گردد.
-
بهتر است هنگامی پاوربانک از برق کشیده شود که به طور کامل شارژ شده باشد. زیرا در صورت کامل نشدن شارژ، طول عمر سلول باتریهای آن کاهش پیدا میکند.
-
معمولاً نیمه دوم مدت زمان شارژ پاوربانک در مقایسه با نیمه اول، زمان بیشتری طول میکشد؛ هر چند این مسئله یک امر طبیعی محسوب میشود.
ظرفیت پاوربانک و مدت زمان شارژ
اگر میخواهید بدانید که پاوربانک چند ساعت باید شارژ شود؟ به اولین نکتهای که باید توجه کنید، ظرفیت پاوربانک است. معمولاً تولید پاوربانکها در ظرفیتهای 5000 تا حدوداً 26000 میلیآمپر ساعتی انجام میشود؛ اما پاوربانکهایی هم موجودند که دارای ظرفیتهایی تا حدود 48000 میلیآمپری هستند.
توجه به ظرفیت باتری گوشی و همچنین نیاز شخص، در هنگام انتخاب ظرفیت پاوربانک بیشتر از هر چیزی اهمیت دارد. به طور مثال اگر گوشی شما ظرفیت باتری 3000 میلیآمپر ساعتی دارد، انتخاب یک پاوربانک 10000 میلیآمپری به معنی این است که میتواند 3 بار گوشی را به طور کامل شارژ کند و یک بار هم شارژ تا 33 درصد انجام شود. در صورت کافی بودن این میزان شارژ برای شما، بهتر است برای خرید یک پاوربانک پرظرفیتتر هزینه بیشتری در نظر نگیرید، زیرا یک پاوربانک 10000 هم میتواند نیاز شما را برطرف کند.
البته باید توجه داشت ظرفیتی که برای هر پاوربانک عنوان میشود، یک ظرفیت اسمی بوده و احتمال دارد ظرفیت واقعی ارائه شده توسط پاوربانک، از حدی که تعیین شده کمتر باشد. بسیاری از پاوربانکها راندمان 80 درصد دارند؛ البته بعضی هم ادعا میکنند دارای راندمان 90 درصدی هستند. پس هنگام خرید یک پاوربانک بایستی به این موضوع یعنی ظرفیت واقعی ارائه شده توسط پاوربانک هم توجه شود.
اصولاً مدت زمانی که لازم است تا پاوربانک شارژ شود، به شارژر و ظرفیت پاوربانک بستگی دارد. در صورتی که پاوربانک دارای ظرفیت اسمی 10000 میلیآمپر ساعت باشد، مدت زمان لازم جهت کامل شدن شارژ پاوربانک توسط یک شارژر یک آمپری در بهترین شرایط، 10 تا 11 ساعت و به وسیله یک شارژر دو آمپری بین 5 تا 6 ساعت، زمان میبرد. در مورد روش محاسبه زمان شارژدهی پاوربانک باید بگوییم ظرفیت نامی پاوربانک با واحد میلیآمپرساعت ظرفیت نامی پاوربانک با واحد میلیآمپرساعت، تقسیم بر 1000 تقسیم بر خروجی جریان شارژر با واحد آمپر میشود. دلیل اینکه احتمال دارد، شارژ شدن با شارژر یک آمپری تا 11 ساعت طول بکشد، این است که در هنگام کامل شدن شارژ پاوربانک، جریانی کمتر از جریان خروجی شارژر (در این مثال کمتر از یک آمپر) از آن میگذرد.
1. بایستی چراغهای LED پاوربانک را چک کرد تا از میزان شارژ لازم برای آن اطلاع پیدا کرد.
درست است در هر زمانی که مایل هستید میتوانید پاوربانک را شارژ کنید، اما باید توجه داشت که با زیاد شدن تعداد دفعات شارژ کردن، از عمر مفید آن کاسته میشود. بیشتر پاوربانکها در یک طرف خود چراغهای LED دارند. سعی کنید وقتی اقدام به شارژ کردن پاوربانک خود نمایید که تنها ۱ تا ۲ عدد از چراغهای آن روشن مانده باشند.
2. پاوربانک خود را به پریز برق متصل کنید.
به وسیله کابل USB ، پاوربانک خود را به آداپتور دیواری که به پریز برق متصل شده، وصل نمایید. در بیشتر موارد سمت کوچک کابل USB به پاوربانک و سمت بزرگتر آن به آداپتور وصل میشود، پس از این مرحله باید منتظر ماند تا پاوربانک به طور کامل شارژ گردد. لازم است تا بانک قدرت شما به آداپتور دیواری وارد شود. پایه بزرگتر کابل را به آداپتور دیواری و بعد از آن، پایه کوچکتر را به آداپتور برق خود متصل کنید. از بانک قدرت برای شارژ نگهداری نمایید.
3. شارژ کردن پاوربانک توسط لپتاپ و کامپیوتر
یک لپتاپ یا کامپیوتر هم توانایی این را دارد که پاوربانک را شارژ کند. برای انجام این کار باید سمت کوچکتر کابل USB به پاوربانک و قسمت بزرگتر آن، به رایانه یا لپتاپ متصل شود.
روشهای شارژ صحیح پاوربانک
1. دستورالعمل شرکت سازنده برای زمان شارژ کردن:
پاوربانک نباید بیش از حد در حالت شارژ کردن نگه داشته شود. در چنین مواقعی معمولاً شرکتهای سازنده، در داخل دفترچه راهنما و یا روی بدنه A بر روی برچسب G ، مدت زمانی که طول میکشد تا پاوربانکهای تولیدی شارژ شوند را ذکر میکنند. شما از روی این زمان متوجه میشوید که چقدر زمان نیاز است تا پاوربانک شارژ گردد. بیشتر پاوربانکهایی که در بازار وجود دارند، طی مدت زمان یک تا دو ساعت شارژ میشوند.
2. به محض کامل شدن شارژ پاوربانک، باید آن را از پریز کشید:
هنگامی که پاوربانک شما در حال شارژ شدن است، سعی کنید به طور دورهای چک کنید که آیا شارژ شده است یا نه. در صورتی که همه چراغهای LED پاور بانک روشن شوند، نشان میدهد که پاوربانک بایستی از شارژر جدا شود. چنانچه چراغهای LED به هر دلیلی کار نکردند، بعد از محاسبه زمان لازم برای شارژ، شارژر را جدا نمایید.
3. جهت اطمینان یافتن از درست شارژ شدن پاوربانک، بایستی آن را امتحان کرد:
جهت حصول اطمینان از اینکه پاوربانک درست کار میکند، با کمک یک کابلUSB ، آن را به یکی از دستگاههای الکترونیکی متصل کنید. در صورت درست شارژ شدن پاوربانک، شارژ دستگاه الکتریکی به خوبی انجام میگیرد. چنانچه پاوربانک آن دستگاه را شارژ نکرد، سعی کنید پاوربانک را بر روی دستگاه دیگری امتحان کنید. اگر مجدداً شارژ نکرد، با دقت کابل خروجی را چک کنید؛ زیرا ممکن است خراب شده باشد، در غیر این صورت بایستی با فروشنده و یا تولیدکننده آن تماس حاصل شود تا مشکل آن برطرف گردد.
4. در بیشتر موارد سعی کنید از پریز برق جهت شارژ کردن پاوربانک استفاده نمایید:
شارژ کردن پاوربانک به وسیله برق شهر و یک آداپتور زودتر از زمانی که آن را توسط کامپیوتر و لپتاپ شارژ کنید، انجام میشود. تا حد ممکن از برق شهر به منظور شارژ کردن پاوربانک خود استفاده نموده و در مواردی که هیچ راهی ندارید، شارژ کردن به کمک کامپیوتر و لپتاپ را جایگزین نمایید.
5. از بیش از اندازه شارژ کردن پاوربانک خودداری نمایید:
هنگام متصل کردن پاوربانک به برق جهت شارژ شدن، باید کاملاً مراقب بود که بیش از حد مجاز به برق متصل نباشد. چرا که اگر پاوربانک ساعتها متصل به برق باشد، از عمر مفید باتریهای آن کاسته میشود. بنابراین باید به محض اینکه چراغهای LED نشان داد که پاوربانک شارژ شده، فوراً آن را از برق جدا نمود.
6. به صورت همزمان دستگاه الکترونیکی و پاوربانک را شارژ کنید:
هنگامی که قصد شارژ کردن پاوربانک خود را دارید، بهتر است موبایل و یا سایر وسیلههای الکتریکی را که توسط پاوربانک شارژ میکنید را هم شارژ نمایید؛ این کار موجب میشود که در دوره کوتاه از پاوربانک استفاده نشود. به دلیل اینکه وسیله الکتریکی شارژ شده است، در مدت زمان طولانیتری به شارژ نیاز پیدا میکند. باید توجه داشت با هر بار شارژ و خالی شدن پاوربانک، از عمر آن هم کاسته میشود. در صورت شارژ کردن همزمان وسایل الکتریکی با پاوربانک، عمر مفید باتریهای پاوربانک نیز افزایش مییابد.
علت دیر شارژ شدن پاور بانک
پاوربانک به دلایل مختلفی میتواند دیر شارژ شود که ممکن است مرتبط با موارد زیر باشد:
1.مشکلات مرتبط با کابل پاوربانک
2.خراب بودن باتری پاوربانک
3.صدمه دیدن مدارهای داخلی پاوربانک
4.خراب بودن سوکت ورودی و خروجی پاوربانک