راهنمای خرید آتل

زمان مطالعه: ۷ دقیقه
راهنمای خرید آتل

آتل یا اسپلینت (Splint)  وسیله ای است که اندام آسیب دیده را در آن قرار می دهند تا آن را محافظت کرده و یک یا چند مفصل را بی حرکت کند. آتل با بی حرکت کردن استخوان و مفصل موجب کاهش درد اندام بعد از آسیب شده و مانع از ایجاد آسیب بیشتر در اندام به علت حرکت استخوان های شکسته شده می شود. از آتل معمولا در موارد اورژانس استفاده می شود. آتل همچنین ممکن است برای درمان شکستگی هایی که همراه با تورم زیادی هستند استفاده شود. آتل وسیله‌ای محکم با سطحی نرم در طول‌های مختلف و انواع متنوع است که بصورت آماده در بازار وجود دارد و می توان ابتکاری هم آن را ساخت . برای درک بهتر، یک تکه چوب طویل، یک مجله لوله شده یا حتی یک چتر که بتواند در راستای عضو آسیب‌دیده قرار گیرد و از خم شدن و حرکت عضو جلوگیری کند آتل نامیده می‌شود.

در اين مقاله قصد داريم راهنماي خريد آتل را به شما ارائه کنيم. چنانچه قصد خريد این وسیله را داريد ، پيشنهاد مي کنيم با ما تا انتهاي اين مقاله همراه شويد تا شما را در خريدي مطمئن ياري کنيم.

 

به کمک آتل می توانید عضو شکسته را در همان وضعیتی که هست و شما با آن مواجه شده‌اید بی‌حرکت کنید. درواقع آتل وسیله‌ای است که قسمت آسیب‌دیده را ثابت نگه داشته و جلوی حرکت آن را می‌گیرد. در همه شکستگی‌ها پیش از آن که مصدوم حرکتی کند باید به منظور کاهش شدت درد، پیشگیری از آسیب بیشتر به عضله، اعصاب عضو و رگ‌ها و همچنین کاهش خونریزی و تورم از آتل استفاده کنید.

آتل باید به قدری بلند باشد که بتواند مفاصل بالا و پایین محل شکستگی را ثابت کند. آزاد بودن یکی از مفصل‌‌ها می‌تواند موجب حرکت و جابه‌جایی شکستگی شود. معمولا انواع آتل‌های آماده چوبی، سیمی، گچی و بادی را می‌توان از داروخانه‌ها یا مراکز بهداشتی ـ درمانی تهیه کرد. اما نکته مهم آن است که اغلب مصدومیت‌ها در نقاطی اتفاق می‌افتد که ما به آتل‌های آماده دسترسی نداریم.

موارد استفاده آتل ها

  • برای بی حرکت کردن موقت محل شکستگی  یا دررفتگی اندام. موقتا از محل حادثه تا رساندن بیمار به اولین مرکز درمانی یا موقتا از زمان رسیدن بیمار به اورژانس تا زمان انجام درمان قطعی به توسط پزشک
  • برای درمان قطعی شکستگی یا پیچ خوردگی یا دررفتگی
  • برای بی حرکت کردن استخوان  یا مفصل بعد از عمل جراحی

جنس آتل

به طور کلی آتل ها از جنس دو ماده ساخته می شوند:

  • از جنس پلاستیک یا فلز (که از قبل به شکل اندام مربوطه ساخته می شود.)
  • از جنس گچ یا فایبرگلاس (که توسط پزشک یا دیگر پرسنل درمانی به شکل اندام مورد نظر ساخته می شود.)

انواع آتل

آتل بلند اندام فوقانی : از زیر بغل شروع شده و تا کف دست پایین می آید. بصورت یک زاویه قائمه بوده بطوریکه آرنج بیمار را در حالت 90 درجه نگه میدارد.

آتل کوتاه اندام فوقانی : از آرنج تا نوک انگشتان دست ادامه می یابد. در سطح قدامی ساعد و کف دست قرار میگیرد بطوری که در ناحیه دست کف آن را می پوشاند.

آلنار گاتر : از آرنج تا نوک انگشت دست قرار میگیرد ولی مانند یک ناودان در ساعد در طرف استخوان النار و در کف دست در طرف انگشت کوچک دست قرار می گیرد.

آتل انگشت : معمولا از یک نوار آلومینیمی درست میشود که در تمام طول یک انگشت دست قرار میگیرد.

آتل بلند اندام تحتانی : از مفصل ران تا کف پا پیش میرود. در پشت ران و ساق و در کف پا قرار دارد. طوری تهیه میشود که مچ پا را در یک زاویه 90 درجه نگه دارد.

آتل کوتاه اندام تحتانی : از زانو تا کف پا پیش می رود. در پشت ساق و کف پا است و طوری تهیه می شود که مفصل مچ پا را در یک زاویه 90 درجه نگه دارد.

راهنمای خرید آتل

نحوه آتل ‌بندی در شکستگی های قسمتهای مختلف بدن

در صورت وجود آتل‌های فلزی پیش ساخته که برای هر عضوی مخصوص ساخته شده از آنها استفاده می‌کنیم و در غیر این صورت از روش های زیر برای آتل بندی اعضای مختلف بدن استفاده می کنیم:

آتل برای کف دست یا انگشتان: از یک قطعه تخته یا مقوای کلفتی به بزرگی وسعت کف دست استفاده کرده، کف دست را روی آن می‌گذاریم، توسط چند باند دست را روی این آتل ثابت کرده و بعد دست را توسط باند سه گوش وبال گردن می‌کنیم (از گردن آویزان می‌کنیم).

آتل برای شکستگی ساعد: در حالت وجود 2 تخته یکی را از داخل و یکی را از خارج می گذاریم، طوریکه از کف دست تا انتهای آرنج را بپوشاند و بعد آنرا با 3 باند ، یکی روی دست ، دومی را بین مچ و محل شکستگی و سومی را بین آرنج و شکستگی می‌بندیم تا عضو شکسته حرکت نکند. و بعد دست را وبال گردن می‌کنیم.

آتل برای شکستگی بازو: مثل شکستگی ساعد آتل گرفته و دست را وبال گردن می‌کنیم بعد بازو را با دو باند بلند به سینه می‌بندیم برای بی‌حرکتی بیشتر. همچنین می‌توانیم به جای تخته زیر بازو یک بالشتک کوچکی گذاشته و بعد دست را به سینه ثابت کنیم.

آتل برای شکستگی آرنج: در حالتی که مصدوم می‌تواند آرنج خود را خم کند، آتلی شکل L درست می‌کنیم و بعد آتل‌گیری کرده و با باند می‌بندیم و دست را وبال گردن می‌کنیم. در حالتی که مصدوم نمی‌تواند آرنج را خم نماید، دست را در امتداد بدن قرار داده و زیر دست را پد (بالشتک) و یا پارچه قرار می‌دهیم و بعد با باند پهن و بزرگی دست را به بدن می‌بندیم.

طرز بستن شکستگی دنده‌ها : زیر بازوی طرف شکستگی پد گذارده و بعد باوز را به سینه می‌بندیم.

آتل های آماده در اندازه های مختلف و از جنس پلاستیک یا مواد دیگری ساخته میشود. این آتل ها را میتوان راحت تر و سریع تر استفاده کرد. همچنین میتوان آنها را با باند های ولکرو که به آن متصل است، سفت و شل کرد و به راحتی آنها را از بدن جدا کرد.

راهنمای خرید آتل

شرکت هاي سازنده

شرکت هاي مختلفي در زمينه توليد آتل فعاليت مي کنند. هر کدام از اين شرکت ها توانسته اند محصولاتي را توليد و به بازار عرضه کنند و تا حدودي نظر مشتريان را جلب کرده اند. پاک سمن، ادور ، ال پي ، طب و صنعت، اسليم بلت، چيپسو، هوشمند، فرم فيت ، زد ايکس، وريمد، دکتر مد، مک ديويد، سلکس، نانو تن پوش و ... از مطرح ترين برند ها در زمينه توليد آتل هستند.

قيمت

عوامل مختلفي در تعيين قيمت آتل تاثير گذارند. از جمله اين عوامل مي توان به جنس محصول، ابعاد، شرکت سازنده، قابليت ضد حساسيت ، نحوه بسته شدن و ... اشاره کرد. به طور کلي قيمت آتل در بازار ايران بين 10هزار تومان تا 100هزار تومان است.

با توجه به اهميتي که وسايل ارتوپدي مثل آتل در سلامت جسم شما دارند، سعي کنيد همواره محصولات مورد نظر خود را از فروشگاه هاي معتبر تهيه کنيد تا خريدي مطمئن و درست داشته باشيد و سلامت جسم خود را در روند درمان حفظ نماييد. همچنين حتما پيش از خريد ميزان بودجه خود را مشخص کنيد و محصولي با کيفيت و قيمت مناسب خريداري کنيد. همچنين در هنگام خريد مواردي که در اين مقاله براي شما تشريح شد را نيز مورد توجه قرار دهيد تا بتوانيد محصولي مناسب و مطابق نيازتان تهيه کنيد.

 

 

نظر خود را بنویسید!
جستجو دسته‌بندی‌ها کالای‌پیشنهادی ورود/ثبت‌نام