از زبان طبیعی هم می توانید استفاده کنید مثلا
"گوشی سامسونگ بین 1 تا دو میلیون"
عضویت

مقایسه ویژگی های فر برقی و فرگازی

1400/4/17 - 1:32 بعد از ظهر

انواع فر در کنار دیگر وسایل ضروری آشپزخانه مانند هود و دیگر لوازم پرکاربرد و اصلی نقش مهمی برای افرادی که آشپزی می کنند ایفا می کند. این محصول که به صورت توکار طراحی شده در چند سال اخیر در خانه ها بسیار رایج شده آشپزی را برای افراد ساده کرده و مانند یک دستیار آشپزی به شما کمک می کند، زیرا قبل از ازاینکه پای فرها به خانه ها باز شود برای پخت برخی از غذاها نیاز بود غذا را از رستوران سفارش دهیم یا یک آشپز ماهر در کنار خود داشته باشیم، اما امروزه با وجود فرهای برقی یا گازی می توانید غذاهای متنوع و لذیذی را در مدت زمان کمتری نسبت به گذشته درست کنید.این فرها که انواع برقی و گازی دارند به دلیل شباهت های زیاد  این سوال را در ذهن خریدار ایجاد می کنند که تفاوت بین این دو چیست و کدام بهتر است.

به دلیل زیادی این پرسش در بین خریداران که کدام نوع فر بهتر است تصمیم گرفتیم مقاله ای من باب این موضوع برای شما آماده کنیم تا تفاوت های اصلی این دو محصول عملکرد این آن ها را از نظر زمان گرم شدن، دما، انواع پخت و راحتی کار با آن را بررسی کنیم. پس با ما همراه باشید

همانطور که از اسم دو محصول پیداست اولین تفاوت، انرژی مصرفی شان برای پخت غذا است. یکی از مواردی که بین مردم در مورد فربرقی رایج شده این است که این نوع فرها غذا را نسبت به نوع گازی خشک می کنند که ما هم با آن مخالف نیستیم اما برای روشن شدن بیشتر مطلب در ادامه مزایا و معایب هرکدام را به طور جداگانه بررسی می کنیم تا بتوانیم به شما برای یک خرید خوب کمک کنیم.

 

فرگازی و ویژگی های آن

فر گازی که به صورت توکار طراحی شده است برای روشن شدن نیاز به گاز و طبیعتا لوله کشی گاز دارد. در اکثر مدل ها یک شعله در پایین قرار گرفته و در مدل های دیگر شعله ی دیگری نیز در بالای فر تعبیه شده که به گریل گازی معروف است و برای پخت غذاهایی به صورت گریل بسیار توصیه می شود، این نوع  فرها قابلیت های دیگری را نیز ر  اختیار مصرف کننده قرار می دهد. از جمله ویژگی-های مهم آن این است که فضای داخل فر در مدت زمان کمی گرم می شود و این گرما به سرعت از سمت پایین ظرف به تمام قسمت های آن انتقال می یابد. اما اگر بخواهید علت تازه و آبدار بودن غذای پخته شده با فر گازی را بدانید این است که با روشن بودن شعله، گازهایی متصاعد می شود و مقدار کمی هوای داخل فر را رطوبتی می کند و مانع از خشک شدن غذا می شود، این قابلیت برای پخت غذاهایی به صورت کبابی یا مانند لازانیا، پیتزا و انواع کیک عالی است.


فر برقی و ویژگی های آن

مدل دوم، فرهای برقی است که برای گرم کردن غذا  مجهز به المنت یا سیم پیچ  هستند، انرژی لازم برای گرم شدن سیم پیچ ها برق می باشد و بسته به مدل های مختلف، دارای سه المنت می باشند که کارایی هرکدام را به صورت جداگانه برای شما شرح می دهیم:

المنت در قسمت پایین: این المنت ها همانند فرهای گازی که دارای شعله در قسمت پایین بودند عمل می-کنند

المنت در قسمت بالا: برخی دیگر از فرهای برقی مانند فرهای گازی دارای قابلیت گریل هستند که این کار توسط المنتی که در قسمت بالا جاگذاری شده صورت می گیرد همچنین این گرما به صورت تابشی به تمام سطح غذا نفوذ می کند.


المنت در پشت فر: اما برای اینکه گرمای داخل فر به صورت یکسان در سرتاسر غذا به گردش درآید نیاز به فن کانکشن است که در این صورت المنتی در داخل و پشت فر قرار می گیرد

از جمله تفاوت های بین دو مدل ذکر شده این است که فرهای برقی در مقایسه با فرهای گازی به انرژی و زمان بیشتری برای گرم شدن نیاز دارند اما گرمای خود را دیرتر از دست می دهند

تمام نکات لازم در مورد فرهای برقی و نحوه ی عملکرد آن ها را گفتیم و این نکته را نیز اضافه می-کنیم که در فرهای برقی به دلیل این که انرژی لازم برای گرما از طریق برق و المنت های گفته شده تامین می شود و خبری از شعله در آن ها نیست در نتیجه فضای داخل فر رطوبتی نبوده و این موضوع تفتوت زیادی در کیفیت غذا ایجاد می کند و باعث می شوند غذای پخته شده نرم نباشد و کمی حالت خشکی و تردی به خود بگیرد. فرهای برقی اصولا برای درست کردن انواع ساندویچ و غذاهای ترد و کبابی توصیه می شود.

اکنون این سوال پیش می آید که تفاوت فرهای برقی و فرهای گازی به چه میزان است؟

در ادامه می خواهیم تمام نکات ریز در مورد این دو مدل را با جزئیات برایتان شرح دهیم تا با آگاهی کامل بتوانید خرید مناسب با کار خود را داشته باشید.همچنین ترفندهای لازم برای اینکه بتوانید انواع غذاها با هرکدام از فرهای برقی یا گازی بپزید را خدمتتان عرض می کنیم. مطمئناً شما هم به این نتیجه خواهید رسید که فرهای برقی و گازی 180درجه باهم تفاوت دارند!

مقایسه کارکرد فر برقی و گازی و فاکتورهای پراهمیت:

هر دوی  مدل ها دارای مزایا و معایبی هستند  که ما در ادامه ی مقاله قصد داریم تمام فاکتورهای مهم و تفاوت های بین این دو محصول را شرح دهیم تا در هنگام خرید فرگازی یا برقی دچار سردرگمی نشوید و بتوانید بهترین محصول را بسته به سلیقه و نوع کارایی تان خریداری کنید. همچنین سعی بر این داریم برای کسانی که هرکدام از فهای برقی یا گازی را قبلا تهیه کرده اند نکاتی در مورد پخت غذا با هرکدام از فرها آموزش دهیم.


1- تفاوت فر برقی و فر گازی از نظر دما

اولین مورد برای هر شخصی که قصد خرید فر دارد دمای آن است. یعنی چه مدت طول می کشد تا فر گرم شود و برای چه مدتی این گرما را در خود نگه می دارد. همانطور که در قسمت آشنایی با فر گازی گفته شد، فر گازی در مقایسه با فر برقی زودتر گرم می شود و کنترل دما با استفاده از شعله پخش کن راحت تر است اما به دلیل وجود ترموستات به محض رسیدن به دمای تنظیم شده فر خاموش می شود و گرما و حرارت به سرعت کاهش می یابد و فضای داخل فر مدام در حال گرم و سرد شدن است، به همین دلیل قسمت هایی از غذا گرم و بخش های دیگر آن سرد باقی می ماند. راه حل توصیه شده برای جلوگیری از این اتفاق این است که از فن فر استفاده کنید تا گرما و حرارت را در همه ی فضا به صورت یکسان پخش کند و اگر فر شما مجهز به فن نبود ظرف غذا را به صورت دستی جابجا کنید تا همه ی قسمت های غذا به خوبی گرم یا پخته شود. نکته ی دیگر در مورد فرهای گازی اینکه به دلیل وجود حرارت در قسمت پایین طبیعتا ته ظرف سریع تر گرم می شود و باید مراقب باشید که غذا نسوزد.

در مورد فرهای برقی همانطور که گفته شد به انرژی و زمان بیشتری برای گرم شدن و رسیدن به دمای مورد نظر نیاز دارند اما در عوض به محض خاموش شدن گرما را بیشتر در خود نگه می دارند، همین امر باعث تازه ماندن غذا می شود. فرهای برقی هم مانند فرهای گازی ترموستات دارند که به محض رسیدن به دمای مورد نظر فر را خاموش می کند ولی در صورت کاهش دما فر به صورت خودکار روشن می شود و مانند فرهای گازی نیاز به روشن کردن به صورت دستی نیست.


2- روش پخت

قسمتی که بسایری از خوانندگان به آن علاقه دارند روش پخت با هرکدام از فرها است.

فرهای گازی به دلیل اینکه هنگام پخت غذا گازهای رطوبتی آزاد می کنند در نتیجه فضای داخل فر را رطوبتی می کنند و برای پخت غذاهای نرم و لذیذ بسیار مناسب هستند. این نوع ففر برای درست کردن گوشت و سبزیجات، پیتزا، لازانیا، کیک، انواع پای، کاسرول مرغ یا گوشت عالی هستند. اما برای پخت غذاهایی به صورت کباب اصلا فرهای گازی توصیه نمی شود چرا که به دلیل سریع گرم شدن فرهای گازی غذای داخل آن سریع پخته می شود و فرصتی برای برشته شدن نیست مگر اینکه در هنگام پخت چند بار فر را خاموش کنید و غذا ها بچرخانید و یا از فن استفاده کنید که باز هم کیفیت مطلوبی ایجاد نمی کند.

در مقابل، فرهای برقی به دلیل فضای خشکی که در داخل آن وجود دارد برا پخت غذاهای ترد مناسب است.

غذاهایی مانند کوکی یا غذاهای کبابی که نیاز به برشته شدن دارند. اگر بخواهید لازانیایی نرم و لطیف با فر برقی درست کنید فقط کافیست روی ظرف را با فویل بپوشانید تا داخل ظرف حالت رطوبتی پیدا کند و روی آن برشته نشود.


در نتیجه اگر میخواهید غذای شما بافتی نرم داشته باشد فرگازی و اگر می خواهید بافتی برشته و حالت کبابی داشته باشد نیاز به فضای خشک دارید که فر برقی توصیه می شود.

3- کدام زودتر گرم می شود

همانطور که در مطالب ذکر شده مشاهده کردید زمان گرم شدن فرهای گازی به نسبت فرهای برقی بسایر کمتر بوده زیرا به محض روشن شدن شعله  ی گاز داخل فر شروع به گرم شدن می کند اما فرهای برقی چون المنت دارند زمانی صرف گرم شدن المنت های می شود در نتیجه مدت بیشتری برای گرم شدن طول می کشد. همچنین در فرهای گازی می توانید شعله را از طریق شعله پخش کن کنترل و کم و زیاد کنید. اما به دلیل اینکه گرمای فرهای برقی دیرتر از دست می رود فکر می کنیم ارزش چند دقیقه انتظار بیشتر برای گرم شدن غذا را دارد.

4- مقایسه دو مدل از نظر راحتی کاراز نظر راحتی کار دو مورد نوع روشن شدن و کنترل حرارت را بررسی می کنیم.


فرهای برقی برا روشن شدن تنها نیاز به این دارند که به برق متصل باشند و سپس شما آن را با یک دکمه روشن کرده و روی حالت و حرارت مد نظرتان می گذارید و منتظر می شوید تا فر گرم شود که معمولا در دفترچه راهنما زمان گرم شدن ذکر شده است. روشن کردن فرهای گازی کمی سخت بوده و علاوه بر اینکه نیاز به چندبار تلاش برای روشن شدن دارد لازم است آن را به صورت دستی روشن کنید و برای تنظیم حرارت باید کمی صورت خود را به شعله پخش کن نزدیک کنید اما در عین حال باید مراقب باشید که صورتتان نسوزد اما در فرهای برقی این خطر شما را تهدید نمی کند.

از نظر کنترل دما کار با فرهای گازی آسان تر بوده زیرا در حین پخت غذا می توانید شعله را با استفاده از پیچ کم و زیاد کنید ولی در فرهای برقی نمی توانید در هنگام پخت دما را تغییر دهید و تنها می توانید روی یک حالت فر را تنظیم کنید. در نهایت با نکات و تفاوت های گفته شده برنده بسته به سلیقه ی شما انتخاب می شود.

حرف آخر


در این مقاله سعی کردیم با معرفی هرکدام از فرهای و بیان تفاوت ها و مزایا و معایب هرکدام شما را برای یک خرید خوب راهنمایی کنیم. به طور قطع نمی توانیم بگوییم کدام بهتر است. زیرا عملکرد فرهای برقی و گازی کاملا باهم متفاوت هستند و بسته به سلیقه و ذائقه ی شما اینکه بیشتر طرفدار غذاهای ترد هستید یا نرم و لذیذ تفاوت دارد همانطور که گفته شد تهیه غذاهایی مانند گوشت و سبزیجات آبدار و انواع کیک با فرهای گازی بهتر است. همچنین برخی از افراد معتقدند که کارایی مدل های قدیمی بهتر بوده و به قول معروف با پیشرفت فناوری همراه نیستند در مقابل عده ای هستند که همیشه طرفدار محصولات جدید با کارایی جدید و متفاوت هستند

امیدواریم توانسته باشیم شما را برای انتخاب یک محصول خوب راهنمایی کنیم.