نکات مهم در خرید مودم ADSL

راهنماي خريد مودم Adsl

اينترنت ، يک شهر مجازی بسيار بزرگ است. هرکدام از ما به روزانه به بخش هايی از اين شهر سفر می کنیم و در آن به گشت و گذار می پردازیم. حتي همين مطلبی که شما در حال خواندن آن هستيد ، در يکي از مکان هاي اين شهر قرار دارد. براي اينکه در يک شهر بزرگ به گشت و گذار بپردازيد ، نيازمند يک وسيله نقليه هستيد. مودم ها ، وسايل نقليه اين شهر مجازي ( يعني اينترنت ) هستند. کلمه مودم مخفف دو کلمه modulator و demodulator است به معناي تلفيق کننده و تفکيک کننده است. از کنار هم گذاشتن اين دو کلمه ، کلمه مودم modem حاصل مي شود. اين وسيله ، در واقع منتقل کننده درخواست کاربر به شبکه و همچنين منتقل کننده پاسخ درخواست کاربر از شبکه به درخواست کننده است.مودم هاي اينترنت adsl از مهمترين وسايلي هستند که براي دسترسي به اينترنت adsl به آن ها نياز داريد. در مطلب زير قصد داريم راهنماي خريد مودم adsl را به شما ارائه کنيم. پس اگر شما هم قصد خريد يک مودم adsl را داريد تا پايان اين مطلب با ما همراه باشيد

 

نکاتی که قبل از خرید مودم ADSL باید بدانید

 

مودم ADSL 

کلمه ADSL کوتاه شده عبارت Asymmetric Digital Subscriber Line است.  اينترنت adsl به نوعي از شبکه هاي اينترنت گفته مي شود که با استفاده از خطوط تلفن ، راهي براي دستيابي به سرعت هاي بسيار بالاي انتقال ديتا را براي شما فراهم مي کند. یک فناوری به روزشده است که امکان اتصال سریع تر به اینترنت نسبت به خطوط تلفنی Dial-up را فراهم می کند. همچنین این فناوری باعث مدیریت بسیاری از اتصالات به اینترنت را در سراسر جهان می شود. در تعریف ساده تر، ADSL فناوری است که بخشی از ارتباطات باند پهن DSL را شامل می شود و برای اتصال به اینترنت از آن استفاده می شود.

adsl مي تواند سرعتي بيش از Mb6 بر ثانيه را براي شما به ارمغان مي آورد. از مزاياي اينترنت adsl مي تواند اتصال دائم به اينترنت ، امکان استفاده همزمان از خط تلفن و اينترنت ، نصب آسان و سريع و عدم مشغول بودن تلفن را در هنگام استفاده از اينترنت را ذکر کرد. چنانچه شما هم يک خط اشتراک adsl تهيه کرده ايد ، براي اتصال به اينترنت حتما نيازمند مودم اينترنت هستيد. در فناوری جدیدتری که عرضه شده است، فیبرها باعث اتصال سریع تر به اینترنت می شوند اما همچنان استفاده از مودم ها گزینه بهتری است چرا که ADSL انعطاف پذیری بالاتری نسبت به فیبر دارد.


بیشتر بخوانید: بهترین مودم های ADSL خانگی کدامند؟


روتر 

در یک بیان ساده می توان چنین عنوان کرد که روتر یک دستگاهی است که از آن برای پخش جریانی از اینترنت بین چندین دستگاه استفاده می کنند. مودم هایی که در بازار وجود دارند نیز مودم های روتر هستند و از نوع معمولی نیستند یعنی می توانند همزمان به دستگاه های متعدد امکان اتصال به اینترنت را بدهند. کار این دستگاه به این صورت است که ابتدا اینترنت را از یک شبکه خطی خدمات اینترنت دریافت می کند و آن به صورت Lan و WiFi در اختیار دیگر افراد قرار می دهند تا به اینترنت متصل شوند. این کاری است که همه دستگاه های جدید انجام می دهند. پس به هنگام خرید دقت داشته باشید که مودمی که خریداری می-کنید حتما روتر باشد؛ در غیر این صورت برای کسب اطلاعت در اینترنت به مشکل برمی خورید.

انواع مودم های adsl

اين مودم ها در يک تقسيم بندی کلی به دو دسته مودم هاي با سيم و مودم هاي بيسيم تقسيم مي شوند.

1- مودم هاي با سيم : مودم هاي باسيم که به آن ها Ethernet modem يا مودم هاي اترنت هم گفته مي شود ، براي اتصال به اينترنت از کابل استفاده مي کنند. اين مودم ها معمولا داراي دو پورت LAN و USB هستند. برخي از مودم ها تنها يکي از اين دو پورت را دارند اما اکثر مودم هاي جديد ، هر دو پورت را پشتيباني مي کنند . پورت پيشنهادي ما از ميان پورت هاي USB و LAN ، پورت LAN است. اين مودم ها مي توانند داراي يک تا چند پورت باشند که هر پورت را مي توانيد به يک رايانه يا لپ تاپ متصل کنيد. پس اگر چند رايانه را مي خواهيد به مودم خود متصل کنيد ، حتما باید از مودم هاي داراي چند پورت استفاده کنید. يکي از معايب مودم هاي باسيم عدم توانايي آن ها در سرويس دهي به دستگاه های فاقد پورت LAN ، همانند تلفن های همراه و تبلت هاست. به طور کلی قيمت مودم هاي با سيم کمتر از مودم هاي بيسيم است.

 

2 - مودم هاي بي سيم : مودم هاي بيسيم که با نام مودم Wireless  ( مودم وايرلس ) يا مودم WiFi (مودم واي فاي) نيز ناميده مي شوند داراي قابليت اتصال بيسيم هستند و شما مي توانيد چند دستگاه مختلف را به آن ها متصل کنيد. مودم های وای فای ، علاوه بر امکان اتصال به رايانه ها و لپ تاپ ها ، امکان پشتيباني و سرويس دهي به تلفن هاي همراه و تبلت ها را نيز دارند. اين مودم ها معمولا در کنار قابليت بيسيم خود ، چند پورت LAN نيز دارند که به شما امکان استفاده از اينترنت بيسيم را مي دهد. اين مودم ها معمولا آنتن هايی نيز دارند و هرچه تعداد آنتن هاي آن ها بيشتر باشد ، برد بيشتري را مي توانند پوشش دهي کنند. قيمت اين نوع مودم ها نسبت به نوع با سيم بيشتر است که با در نظر گرفتن قابليت سرويس دهي بيسيم اين مودم ها منطقي به نظر مي رسد.


بیشتر بخوانید: بهترین مودم های بی سیم موجود در بازار کدامند؟


انواع مودم هاي وايرلس

مودم هاي وايرلس ، انواع مختلفي دارند که آن ها را با هم بررسي مي کنيم.

1- مودم هاي واي فاي سري A و B : اين نوع مودم ها ، قديمي ترين نوع مودم هاي وايرلس هستند که پوشش دهي ضعيف تري نسبت به سايرين دارند. محدوده پوشش دهي اين مودم ها بين 15 تا 25 متر است.

2- مودم هاي واي فاي سري G : اين مودم ها ، نوع پيشرفته تر مودم هاي وايرلس هستند. پوشش دهی مودم هاي سري G بيشتر از مودم ها سري A و B است و محدوده پوشش دهي آن ها بين 45 تا 95 متر است. سرعت مودم هاي سري G حداکثر 128 مگابيت بر ثانيه است. اين مودم ها ، قيمت بيشتري نسبت به مودم هاي سري A و B دارند.

3- مودم هاي واي فاي سري N : اين مودم ها ، جديد ترين نسل مودم هاي وايرلس هستند. مودم های سری N محدوده اي بين 75 تا 200 متر را پوشش دهي مي کنند . سرعت اين مودم ها حداکثر 600 مگابيت بر ثانيه است. عمده استفاده مودم هاي سري N در مکان هاي بزرگ با تعداد کاربران زياد است. قيمت اين مودم ها ، از ديگر انواع بيشتر است.


بیشتر بخوانید: راهنمای خرید اسپلیتر (Splitter)


 عوامل موثر در سرعت و پوشش دهي مودم هاي ADSL

محدوده پوشش دهي مودم هاي باسيم به اندازه طول سيم آن هاست. يعني شما به اندازه طول سيم مي توانيد رايانه را از مودم دور کنيد. سرعت مودم هاي باسيم ، همان حداکثر سرعت اشتراک ADSL شماست. زيرا کابل LAN يا USB حداکثر سرعت اينترنت را در اختیار شما قرار می دهند. اما محدوده پوشش دهي مودم هاي وايرلس به عوامل مختلفي بستگي دارد. اولين و مهمترين عامل ، سری مودم وايرلس است. بعد از سري مودم ، دومين عامل موثر در سرعت را مي توان تعداد آنتن مودم واي فاي برشمرد. هرچه تعداد آنتن هاي مودم واي فاي بيشتر باشد ، سرعت انتقال ديتا و محدوده پوشش دهي آن بيشتر است.


مشخصه های مودم باکیفیت


لیست قیمت و خرید انواع مودم 


نحوه استفاده شما از مودم ADSL

این که بخواهید نوع سیم دار یا بی سیم مودم را تهیه کنید به نیاز شما و شرایطی که می  خواهید مودم را در آن نگهداری کنید بستگی دارد. پیشنهادی که داریم این است که در صورت امکان یک مودم بی سیم تهیه کنید تا بتوانید از هرنقطه از خانه به اینترنت دسترسی داشته باشید. این نکته را هم توجه کنید که تلفن های همراه و تبلت ها چون درگاه LAN را ندارند نمی توانند به مودم های کابلی متصل شوند. پس حتما توجه کنید که به چه منظور می خواهید مودم تهیه کنید.

 

 محل استفاده از مودم

شما ممکن است به هردلیلی احتیاج به خرید مودم داشته باشید و اگر بخواهید از آن در مکان های بزرگ استفاده کنید، به عنوان مثال در یک رستوران بزرگ یا یک کافی شاپ یا لابی هتل، بهترین انتخابی که می توانید داشته باشید این است که یک مودم بی سیم خریداری کنید؛ چرا که برای اتصال به مودم احتیاج به سیم های طویل ندارید و این که افراد متعدد با دستگاه های متعدد می-توانند به مودم متصل شوند و یک آپشن ویژه برای رستوران یا کافی شاپ شما به وجود می آورد.

 

 آنتن مودم ADSL

آنتن هایی که در مودم های بی سیم تعبیه می شوند ممکن است داخلی یا خارجی باشند. یعنی ممکن است در درون خود مودم باشند یا به صورت شاخه ای از آن خارج شوند. به طور معمول مودم هایی که آنتن آن ها به صورت داخلی است، پوشش دهی کمتری دارند ولی حمل  آن ها راحتتر است و قیمت پایین تری نیز دارند. دوباره این نکته را تکرار می کنیم که تعداد آنتن های مودم بر میزان پوشش  دهی مودم تاثیر می گذارد و هرچه تعداد آنتن ها بیشتر، پوشش دهی بیشتر. نکته قابل توجه این است که این آنتن ها قابلیت تعویض دارند و می توان تعداد بیشتری آنتن برروی مودم نصب کرد. بنابراین با افزایش تعداد آنتن ها می توانید به راحتی پوشش دهی مودم خود را افزایش دهید.

 


راهنمای خرید مودم TD-LTE


سرعت مناسب دانلود برای مودم 

قبل از بررسی محصولات مختلف موجود در بازار لازم است که ابتدا درباره سرعت این مودم ها اطلاع رسانی کنیم. وقتی ما از سرعت مودم صحبت می کنیم، منظور سرعت اینترنت نیست؛ درواقع ما درباره سرعت WiFi  این محصولات صحبت می کنیم. روترهایی که در ایران وجود دارند استاندارد ADSL2 را دارند و بیشترین سرعتی که دارند، 24 مگابیت برثانیه است. همه روترهای موجود در ایران این ویژگی را دارند.

مهمترین سوالی که به هنگام خرید مودم پیش می آید این است که سرعت مودم چقدر است و آیا می تواند مناسب ترین سرویس ISP را برای مصارف من فراهم کند یا خیر. به شما این اطمینان را می  دهیم که تمامی مودم هایی که در بازار وجود دارند از اینترنت 4G پشتیبانی می کنند و برخی نیز G4.5 هستند. اینترنت  4G یعنی سرعت نت به میزان 150Mg می رسد و در اینترنت 4.5G حداکثر سرعت به 300Mg دست پیدا می کند. در ایران با شرایط خاصی که وجود دارد، سرعت اینترنت بیشتر از 120Mg نمی رسد. پس مهم نیست از چه نسل اینترنتی استفاده می کنید؛ حداکثر سرعتی که خواهید داشت 120مگابیت برثانیه خواهد بود. با این حال چون فناوری همواره در حال پیشرفت است و ممکن شرایط زیرساختی تغییر کند، بهتر است مودمی تهیه کنید که نسل 4.5G را پشتیبانی می کند.

 

پهنای باند 

تصور عمومی بر این باور است که پهنای باند همان سرعت اینترنت است که این یک تصور غلط است. البته این درست است که هرچه پهنای باند بیشتر باشد، سرعت اینترنت بیشتر خواهد بود اما پهنای باند دقیقا همان سرعت اینترنت نیست. پهنای باند یعنی میزان اطلاعاتی که در هر ثانیه تبادل می شود؛ حال یا ارسال می شود یا دریافت می شود.

 

قابلیت کنترل پهنای باند توسط مودم

ممکن است در محل کار شما یا در خانه افراد مختلفی می خواهند به اینترنت دسترسی داشته باشند. برای این که یک نفر از بیش از اندازه از اینترنت استفاده نکند و نتواند برای دیگران مزاحمت به وجود آورد، می-توان پهنای باند مشخصی به هرکس داد تا به اندازه مشخص از اینترنت استفاده کنند و به دیگران هم ضرری نزنند. بدین منظور به قابلیتی برای کنترل کردن پهنای باند نیاز خواهید داشت.

 

دلیل خرید مودم روتر با سرعت بالا

اگر شما صرفا برای مصارف معمولی و عادی می  خواهید مودم بخرید، همان مودم های معمولی نیز برای شما مناسب هستند. اما اگر یک کاربر حرفه ای هستید و یا به صورت آنلاین بازی می کنید، شما ویرایش ویدئو انجام می دهید و پخش جریانی WiFi خواهید داشت، به همین دلیل به اینترنت پرسرعت احتیاج دارید و مودم های معمولی نمی توانند پاسخگوی نیازهای مختلف شما باشند و باید محصولات بهتر و باکیفیت تر موجود در بازار را انتخاب کنید. از طرفی، مشاغل و شرکت هایی هستند که می خواهند از اینترنت ADSL استفاده کنند و به طور همزمان WiFi نیاز دارند. سرویس هایی که گیرنده این نیاز هستند، مودم های پرسرعت هستند.

 

شرکت هاي سازنده

شرکت هاي زيادي دست به توليد مودم هاي ADSL زده اند که از مهمترين آن ها مي توان به شرکت هاي D-Link ، TP-link ، CISCO ، ASUS ، TENDA و.. اشاره کرد. مودم هاي D-Link و مودم هاي TP-link از کيفيت بيشتر و همچنين محبوبيت بيشتري نزد کاربران برخوردارند.

 

محدوده قیمت مودم های ADSL 

قيمت مودم هاي ADSL در وهله اول به نوع آن ها باز مي گردد. معمولا مودم های بیسیم دارای قیمت بیشتری هستند. از دیگر عوامل موثر در قیمت می توان تعداد پورت ها ، سری مودم وای فای ، برد ، تعداد آنتن های مودم وایرلس ، شرکت سازنده و ... را ذکر کرد.

 پیشنهاد ما این است که در صورت امکان مودم وایفای تهیه کنید. زیرا در این صورت می توانید علاوه بر رایانه ، سایر دستگاه های خود ( مانند موبایل ، تبلت و ... ) را نیز به آن متصل کنید و از اینترنت پر سرعت بهره ببرید. همچنین در نظر داشته باشید که اگر مودم خود را برای یک مکان بزرگ مانند شرکت ، رستوران یا ... می خواهید ،  حتما مودم های قدرتمند با برد زیاد را تهیه کنید تا بتوانید تعداد زیادی دستگاه را به طور همزمان به اینترنت متصل کنید.

 
 

نظرات کاربران