;
از زبان طبیعی هم می توانید استفاده کنید مثلا
"گوشی سامسونگ بین 1 تا دو میلیون"
عضویت لیست قیمت ثبت فروشگاه وبلاگ درباره ایمالز تماس با ما

راهنمای خرید چای ساز

1399/1/11 - 12:33 بعد از ظهر

چای از دم نوش های پر هوادار در ایران و در منطقه خاورمیانه است که عطر و مزه آن با زندگی ایرانیان آمیخته شده است. اوایل برای تهیه یک چای دلنشین و معطر از وسایلی مانند سماور و کتری استفاده می شده و باید صبر می کردند که زمان زیادی بگذرد تا این که آب به جوش آید و سپس می توانستند چای را دم کنند اما در حال حاظر کتری ها و سماور ها تقریبا کنار گذاشته شده اند و دستگاه های چای ساز جایگزین آن ها شده اند. از مهم ترین خصوصیات یک چای ساز به جوش آوردن آب جهت تهیه یک چای دلنشین در زمان خیلی کم است. برخی افراد معتقدند که تهیه چای با قوری و سماور یا کتری خوش بوتر و خوش مزه تر از چای ساز خواهد بود در صورتی که شما می توانید با چای ساز هم یک چای دلنشین و ایده آل را تهیه نمایید و این کار تنها با تهیه یک جنس چای ساز خوب امکان پذیر است.

از دستگاه های چای ساز می توان به ۲ گروه چای سازهای دارای صفحه نگه دارنده و دم آورها اشاره کرد. ما در این مقاله مزایا و عیوب این دو مدل را بررسی می کنیم تا شما قادر باشید مطابق علایق خودتان مناسب ترین چای ساز را از بین معتبرترین برند های چای ساز انتخاب کرده و برای محیط کار و منزلتان خریداری نمایید.

دستگاه های چای ساز دم آور

در این مدل چای سازها قوری دستگاه روی کتری آن واقع شده است و چای با حرارت ناشی از بخار کتری کم کم درست می شود و این مساله سبب شده تا چای تهیه شده توسط این دستگاه بو و مزه بسیار خوبی مثل وقتی که چای را با کتری و یا سماور درست می کنید داشته باشد.

دستگاه چای ساز همراه با صفحه نگه دارنده

در ساخت این مدل چای سازها از یک صفحه نگه دارنده استفاده شده که قوری و کتری دستگاه به طور مجزا روی آن واقع شده اند. قوری روی قسمت مجزایی قرار می گیرد و یک المنتی که در زیر آن تعبیه شده است باعث می شود تا چای درست شده و گرم بماند ولی در صورتی که قوری برای زمان طولانی روی آن بماند سبب بد شدن مزه و رنگ چای شده یا به عبارت دیگر چای حالت جوشیده پیدا میکند به همین خاطر برای حل این مشکل در سری های جدید از یک زمان سنج استفاده شده که وجود آن باعث شده تا پس از مدتی زیر قوری خاموش شود تا بو و مزه چای درست شده خراب نشود ولی سبب سرد شدن چای می شود. از خصوصیت این چای سازها این است که زیبا ساخته شده اند و اغلب افراد این مدل ها را خیلی دوست دارند در صورتی که چای در دستگاه های چای ساز دم آور با کیفیت تر خواهد بود.


 

اکنون که با کارایی دو مدل چای ساز آشنا شدید برای شما بیان خواهیم کرد که جهت تهیه مناسب ترین دستگاه چای ساز به چه چیز هایی باید دقت داشته باشید. در بازار امروز به دلیل فرآوان بودن مارک ها و انواع متنوعی از این دستگاه های چای ساز سبب شده تا شما در زمان خریداری این محصول گیج شوید و مبنای خریدتان را شکل ظاهری و قیمت محصول قرار دهید. توصیه ما به شما این است که این مباحث را خوب مطالعه نمایید البته شاید به خیلی از آن ها ‌تا به حال توجه نکرده اید و پس از آگاهی از مباحثی که بیان می شود قادر خواهید بود تا بهترین محصول را برای محل کار یا منزلتان خریداری نمایید. خواندن این موضوعات زمان بسیار کمی در حدود ۱۰ دقیقه را از شما می گیرد. 

مطمئنا در حال حاظر که می خواهید یک دستگاه چای ساز را بخرید در پی ایده آل ترین برند این دستگاه هستید چون به طور کلی تمام ایرانیان افراد با ذوقی هستند و به این خاطر است که می خواهند هنگام خریداری یک محصول مرغوب ترین و با کیفیت ترین مدل موجود در جهان را ازآن خود کنند. مساله با اهمیت این است که شما قادر باشید تا با پرداخت مبلغ کم مناسب ترین محصول را خریداری نمایید یعنی یک محصولی که علاوه بر به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی دارای مرغوبیت و ماندگاری زیادی نیز باشد. در بازار امروز مارک های بسیاری موجود است که شاید از لحاظ ظاهری جذاب باشند ولی متاسفانه از لحاظ مرغوبیت پایین هستند و به غیر از کارایی ضعیف و میزان انرژی مصرفی زیادی که دارند دارای ماندگاری کوتاهی نیز هستند و شما به اجبار باید پس از گذشت یک زمان کم دوباره اقدام به خریداری یک دستگاه چای ساز تازه کنید. از معروف ترین برند های چای ساز در دنیا می توان به برند بوش، برند فیلیپس، برند فلر و برند تفال اشاره کرد. در ذهن داشته باشید که هیچ مارک معتبری هزینه مارکش را از شما نخواهد گرفت بلکه این پولی که شما جهت تهیه محصول یک مارک معروف می پردازید هزینه مرغوبیت آن محصول است که پس از استفاده طولانی مدت از محصولی که خریداری کرده اید متوجه آن خواهید شد.

جنس کتری های برقی


در زمان خریداری این دستگاه یکی از مواردی که با آن از نظر زیبایی توجه می شود جنس بدنه دستگاه چای ساز است. جنس بدنه این دستگاه میتواند پلاستیکی یا شیشه ای و یا استیل باشد اما دقت داشته باشید که این یک موضوع مهم است چون جنس آن در کیفیت آب جوش و نهایتا چای یا دم نوش تهیه شده توسط آن آب در ارتباط مستقیم است. بیشتر اشخاصی که از دستگاه چای ساز استفاده میکنند از قرارگیری یک لایه به شکل چربی روی سطح آب و بی کیفیت بودن مزه و رنگ آب  شکایت دارند. باید این را بدانید که این مساله در کتری های با جنس پلاستیکی و شیشه ای زیاد به چشم می آید دلیل آن هم جذب سریع مواد آهکی و معدنی آب توسط این دوجنس است اما این مساله در کتری های از جنس استیل وجود ندارد چون استیل مواد آهکی و معدنی را به کندی به خودش جذب می کند و آب این جنس کتری بدون لایه است. پیشنهاد ما به شما جهت حل این مساله این است که شما باید پس از چندین بار استفاده،‌ کتری را خوب بشوئید و مجددا داخل آن آب کرده و به جوش آورید. البته میزان استفاده شما از کتری و هم چنین کیفیت آب محل زندگیتان نیز مهم است. در نهایت باید این را بدانید که مناسب ترین جنس برای کتری های برقی جنس استیل بوده که آب را با کیفیت زیاد به جوش می آورد. 

جنس قوری دستگاه های چای ساز

قوری از با اهمیت ترین وسایل برای درست کردن یک چای یا دم نوش دلنشین است. قوری یک دستگاه چای ساز میتواند از جنس پیرکس، چینی و یا استیل باشد. قوری های با جنس چینی یا پیرکس دارای بالاترین کیفیت برای درست کردن چای هستند ولی قوری های استیل از زیبایی زیادی برخوردارند و اصلا نمی شکنند. تنها عیب قوری های استیل تغییر در مزه و رنگ چای است و سبب سیاه شدن چای می شود ولی در اینکه جنس زیبایی است در آن هیچ حرفی وجود ندارد. در صورتی که مزه و رنگ چای برای شما مهم است باید چای ساز با قوری چینی و یا پیرکس خریداری کنید ولی متاسفانه قوری مارک های معروف چینی نیست بلکه پیرکس است اما کیفیتی بالا در حد قوری چینی را دارند.

قطع کن اتوماتیک در دستگاه های چای ساز


از ویژگی مهم دستگاه های چای ساز قطع شدن اتوماتیک کتری است. این خصوصیت سبب می شود تا هنگامی که آب کتری به جوش آمد کتری برقی شما به طور اتومات در وضعیت گرم کن قرار بگیرد. از مزایای این کار می توان به کم شدن میزان انرژی مصرفی، درست شدن چای شما با یک حرارت متعادل و خاموش شدن اتومات کتری وقتی که آب کتری تمام شده تا از صدمه دیدن کتری برقی جلوگیری شود اشاره کرد. احتمال اینکه مارک های نامعتبر نیز این خصوصیت را داشته باشند وجود دارد اما کارایی آن دارای ضعف است یعنی پس از گذشت زمان کوتاه این سیستم خراب شده و به سرویس کار نیاز پیدا می کنید و در آخر نیز کلا قطع شده و به یک وسیله غیرقابل استفاده در منزلتان مبدل می شود.

نشانگر حجم آب کتری در دستگاه های چای ساز

در دستگاه های چای سازی که کتری آن ها از جنس استیل و یا پلاستیکی است و حجم آب داخل کتری دیده نمی شود با کمک این نشانگر به شکلی واضح آب داخل کتری دیده می شود. شما قادر خواهید بود با دیدن حجم آب داخل آن در صورت نیاز آب کتری را پرکنید تا در مواقعی که با آب جوش کار دارید آن را آماده داشته باشید.

فیلتر دهانه کتری در دستگاه های چای ساز

کتری دستگاه های چای ساز در ناحیه دهانه خروج آب یک صافی دارند که جلو وارد شدن رسوب کتری در هنگام ریختن آب جوش به داخل قوری یا لیوان را می گیرد. جنس صافی کتری میتواند پلاستیکی یا استیل باشد که قطعا جنس استیل آن مناسب تر است. این صافی در برخی از مارک ها به صورت ثابت روی کتری قرار دارد و در برخی دیگر قادر خواهید بود که صافی را بیرون آورده و آن را تمیز کنید. پس توجه به این نکته مهم است که چای سازی که خریداری می کنید دارای کتری با صافی از جنس استیل باشد تا بتوانید آن را بیرون آورده و تمیز کنید. از دیگر ویژگی های صافی کتری این است که مانع ورود لایه به شکل خامه روی آب جوش کتری به داخل لیوان یا قوری می شود.

حالت گرم نگه دارنده دستگاه های چای ساز

همان گونه که گفته شد در دستگاه های چای ساز ویژگی وجود دارد که پس از به جوش آمدن آب، کتری قطع شده و به طور اتومات وارد وضعیت گرم نگه دارنده می شود. در اینجا کتری دمای آب را روی ۷۰ درجه نگه داشته تا در صورتی که به آب داغ نیاز پیدا کردید به راحتی در دسترس شما باشد. توصیه ما به شما این است که در هنگام درست کردن دم نوش و چای برای اینکه یک چای معطر همراه با مزه و رنگ خوبی داشته باشید خوب است که وقتی آب را برای جوش آوردن قرار می دهید ابتدا چایتان را با آب سرد شسته تا هم خیس بخورد و هم این که خاک چای از بین برود حالا پس از اینکه آب جوش آماده شد و کتری به حالت گرم نگه دارنده تغییر وضعیت داد صبر کنید تا دمای آب ۷۰ درجه شود که این درجه مناسب ترین دما جهت درست کردن چای و دمنوش است و سبب می شود تا رنگ و عطر چای باز شود.


 

پایه 360 درجه برای کتری در دستگاه های چای ساز

از ویژگی با اهمیت دیگر کتری برقی در دستگاه های چای ساز وجود پایه برای این کتری است که سبب می شود بتوانید کتری را به هر صورتی که میخواهید روی پایه قرار دهید. در صورتی که این پایه منعطف نبود در زمان قرار دادن کتری در جایش دچار مشکل می شدید. وجود پایه ۳۶۰ درجه برای کتری دستگاه چای ساز شما را قادر ساخته تا با دست راست یا با دست چپ به آسانی کتری را در جایش بگذارید.

فیلتر قوری دستگاه های چای ساز

از دیگر ویژگی های با اهمیت در دستگاه های چای ساز وجود یک فیلتر از جنس استیل داخل قوری این دستگاه است که باعث می شود که تفاله چای و یا دم نوش که داخل آن ریخته می شود به آب قوری وارد نشده چون سبب تغییر رنگ چای خواهد شد. توجه کنید که قوری و فیلتر آن باید به شکلی طراحی شده باشند که تمیز کردن آن ها راحت باشد چون در صورتی که نتوانید این کار را خوب انجام دهید سبب این می شود که چای شما بوی بدی به خودش بگیرد و در واقع مزه و بوی یک چای کهنه را بدهد.

جنس دستگاه های چای ساز

از موارد با اهمیتی که در زمان خریداری یک چای ساز باید به آن توجه کنید جنس دستگاه است. خوب است بدانید که یکی از موارد تاثیر گذار در مزه چای همین جنس دستگاه است و در صورت نا مرغوب بودن جنس دستگاه عطر و مزه چای نیز بد خواهد بود. از مدل های دستگاه های چای ساز از نظر جنس آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دستگاه چای ساز از جنس پلاستیکی: در زمان خریداری چای ساز از جنس پلاستیکی باید آگاه باشید که جنس آن از پلاستیک است و به همین دلیل است که جرم و رسوبات زیادی را به خود می گیرد. علاوه بر این اگر جنس پلاستیک به کار رفته در آن بی کیفیت باشد طعم پلاستیک هم به داخل آب وارد شده و طعم و عطر چای را عوض می کند.


دستگاه چای ساز از جنس شیشه: این مدل دستگاه در زمان خرید به دلیل ظاهر زیبایی که دارد نظر خودش را به شما جلب می کند ولی باید آگاه باشید که پس از خریداری جنس شیشه ای این دستگاه پس از گذر زمان کتری را رسوبات و جرم می گیرد که تمیز کاری آن کار خیلی سختی است.

دستگاه چای ساز از جنس استیل: جنس این مدل چای سازها فلزی یا همان استیل است. در زمان خریداری محصول خوب است که جنس آن را استیل انتخاب کنید چون کتری آن ها به آرامی جرم و رسوب می گیرد و علاوه بر این بو و مزه چای هم عوض نمی شود. همچنین افرادی که ظاهر محصول برایشان مهم است جنس استیل مناسب ترین انتخاب بذای آن ها است چون برعکس دستگاه  های از جنس شیشه، ظاهرجنس استیل بدون تغییر می ماند و اگر کثیف شد به راحتی تمیز می شود.

گنجایش، عملکرد و فناوری به کار رفته در دستگاه های چای ساز

گنجایش، عملکرد و فناوری دستگاه چای ساز با توجه به نفرات خانواده شما، میزان مصرفتان و همچنین توقعاتی که شما از عملکرد یک دستگاه چای ساز دارید متفاوت است و شما میتوانید با در نظر گرفتن این شرایط مورد مناسبتان را خریداری نمایید. باید دقت داشته باشید که گنجایش یک چای ساز در واقع یک مزیت این دستگاه به حساب نمی آید و این موضوع به حجم استفاده شما مربوط می شود که اگر دارای گنجایش زیادی باشد برق مصرفی افزایش می یابد و جای زیادی را در آشپزخانه یا محل کار می گیرد.

باید در نظر داشته باشید که به کار گرفتن چای ساز های مدل دم آور بدلیل ارتفاع تقریبا زیادی که دارند در آشپزخانه های مدرن به دلیل مدل طراحی آن ها کار سختی است. همچنین چای سازهای دارای صفحه ظاهر مناسب تری داشته و سبب می شود تا به راحتی بتوانید آن را در هر قسمتی از آشپز خانه قرار دهید. متناسب با آنچه که از عملکرد دستگاه چای ساز توقع دارید قادر خواهید بود تا از چای سازهای با فناوری های به روز بهره ببرید. از عمومی ترین و کاربردی ترین تکنولوژی های دستگاه های چای ساز می توان به تایمر، قطع کن خودکار، تنظیم کننده درجه حرارت، نشانگر حجم آب و ویژگی گرم نگه دارنده اشاره کرد.

در زمان خریداری یک دستگاه چای ساز باید به چه مواردی دقت داشته باشیم؟

تا این جا درباره مدل های متنوع چای ساز و کارکرد آن ها توضیح دادیم حال با در نظر گرفتن دستگاه های چای ساز موجود در بازار و عملکرد آن ها می توانید از بین مدل های گسترده ای که وجود دارد مناسب ترین را انتخاب کنید. ولی چه مواردی باید در هنگام خرید محصول در نظر گرفته شود.

از عوامل با اهمیت در هنگام خرید یک دستگاه چای ساز خوب طراحی و جنس آن می باشد. بدنه چای ساز باید به گونه ای ساخته شده باشد که تا جایی که امکان دارد حرارت کتری پس از جوش آمدن بدنه کتری را داغ نکند.

دسته کتری یا قوری در دستگاه چای ساز از جنس مقاوم در برابر حرارت باشد و بتواند وزن را تحمل کند. عمده این دستگاه ها پس از اینکه دائم استفاده می شوند یا در برابر حرارت قرار می گیرند داغ شده و یا می شکنند و شکل آن ها تغییر میکند.

مورد بعد که در زمان خریداری چای ساز باید به آن توجه کنید میزان برق مصرفی آن است که باید متعادل باشد. عمدتا برق مصرفی این دستگاه ها در بازه ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ وات است. توجه کنید که نباید از این بازه بیشتر باشد تا هزینه مصرف برق شما زیاد نشود.

در صورتی که آخرین انتخاب شما در مورد جنس چای ساز جنس استیل است پس باید توجه داشته باشید که حتما مقاوم در برابر زنگ زدگی و رسوب گرفتن باشد. در صورتی که بعد از استفاده از دستگاه دچار مشکل قرار گرفتن چربی روی آب شدید باید چندین بار آن را با آب سرد و سرکه شسته تا این مساله نیز برطرف شود.

دقت کنید که چای سازی کاربردی است که هم صافی آب کتری و هم صافی درون قوری را داشته باشد.

در موقع خریداری دستگاه چای ساز به فرورفتگی موجود در زیر کتری دقت کنید. این ناحیه از با اهمیت ترین نقاط چای ساز بوده و رسانای آن است که کتری را به جریان برق وصل می کند تا شروع به گرم شدن کند و آب را جوش بیاورد. توجه کنید که این رسانه باید از جنس فلز باشد که اگر پلاستیک باشد بی کیفیت است و زمان زیادی طول می کشد تا آب به جوش آید.