در حالی که خیلیها معتقدند برای لذتبردن از بازی فقط باید آن را روی کنسولها تجربه کرد، اما قیمت لپ تاپ گیمینگ در مقابل امکانات و قابلیت حمل آن نیز میتواند گزینه وسوسهکنندهای باشد. در این مطلب بررسی میکنیم لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی؛ کدامیک ارزش خرید بیشتری دارند.
تعداد گیمرهای حرفهای و آماتور دنیا اصلا کم نیست و به همین دلیل شاهد این هستیم که بسیاری از کمپانیها، محصولات ویژهای را برای این گروه از کاربران تولید میکنند. گیمرها و کاربران حرفهای بر این باورند که هر دستگاهی برای کارایی مشخصی تولید شده است و به همین دلیل در دنیای حرفهای باید بازیها را روی کنسول تجربه کرد. اما در طرف مقابل افرادی هستند که حتی به صورت حرفهای، به جز بازی کردن کارهای دیگری چون برنامهنویسی، تدوین یا کارهای گرافیکی انجام میدهند. به همین دلیل این افراد میگویند که به کمک لپ تاپ گیمینگ میتوانند همه کارهایشان را انجام دهند.
حالا سوال اصلی اینجاست که لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال را بررسی کنیم.
لپ تاپ گیمینگ بخریم یا کنسول بازی؟
برای اینکه بتوانیم به این سوال پاسخ بدهیم تا شما بتوانید در نهایت تصمیمگیری بهتری داشته باشید، باید این دو دستگاه را از جنبههای مختلف مقایسه کنیم. بدونشک نمیتوانیم به راحتی یکی از موارد را به عنوان گزینههای برتر انتخاب کنیم.
برای استعلام قیمت لپ تاپ از برندهای مختلف بر روی این لینک کلیک کنید.
![لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی]()
برای اطلاع از قیمت کنسول بازی در انواع برندهای مختلف آن بر روی این لینک کلیک کنید.
مقایسه لپ تاپ گیمینگ و کنسول بازی از لحاظ سخت افزار
در این که هر دو محصول برای اجرای بازیهای مختلف باید از جدیدترین و قویترین سختافزار موجود در بازار برخوردار باشند، شکی نیست. در مورد لپتاپهای گیمینگ باید به فکر مدلهایی باشید که از پردازندههای ردهبالای اینتل یا AMD و ترجیحا از سریهای H بهره میبرند. ضمن اینکه میزان حافظه رم و قدرت پردازنده گرافیکی نیز اهمیت بسیار زیادی دارد و نوتبوکها گرافیک قویتری دارند.
با اینکه میتوان از سختافزار مشابه کنسول بازی روی لپ تاپ گیمینگ هم مشاهده کرد، ولی تردیدی وجود ندارد که قطعات قدرتمند کنسولها برای اجرای بهتر بازیها بهینه شدهاند. اما این به معنای ضعیف بودن لپتاپهای گیمینگ نیست. اتفاقا این دستگاهها میتوانند نسبت به کنسولهای بازی به مراتب قویتر باشند؛ چون هم امکان ارتقای آنها وجود دارد، همین اینکه غیر از بازیهای ویدیویی، میتوان کارهای دیگری با آنها انجام داد.
مقایسه لپ تاپ گیمینگ و کنسول بازی از لحاظ کارایی
از بحث سختافزار که تاثیر به سزایی در قدرت خروجی داد بگذریم، به یکی از مهمترین موارد در مقایسه لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی میرسیم. پر واضح است که کنسولها فقط ویژه بازیکردن ساخته شدهاند و به صورت تخصصی به اجرای گیمهای مختلف میپردازند. اما ارزش لپتاپهای گیمینگ زمانی مشخص میشود که میدانید به جز بازی کردن میتوانید دیگر کارهای خودتان چون وبگردی، ادیت تصاویر و ویدیوها، تولید محتوا، برنامهنویسی، کار با نرمافزارهای تخصصی و... را هم انجام دهید.
البته یکی از موارد مهم این است که شما روی کنسولها به دلیل تمرکز روی تجربه گیمینگ، میتوانید به صورت تخصصی و متمرکز به بازی کردن بپردازید. به همین دلیل فرایند نصب و احرای بازیها خیلی پیچیده نیست. اما چون یه لپ تاپ گیمینگ در واقع یک محصول چند کاره و دارای سیستم عامل است، کمی از کارایی راحت یک کنسول بازی فاصله میگیرید.
مقایسه لپ تاپ گیمینگ و کنسول بازی از لحاظ کیفیت گرافیک
برای یک گیمر، هیچچیز به اندازه گرافیک بازیها و اجرای روان آنها اهمیت ندارد. هیچ کدام از خورههای بازی اصلا دلش نمیخواهد هیجان و جزئیات بازی را به خاطر گرافیک پایین از دست بدهد.
لپ تاپهای گیمینگ دارای پردازندههای گرافیکی اختصاصی برای انجام بازی هستند و نمونه به کار رفته در آنها میتواند به مراتب قویتر از گرافیک کنسولهای بازی باشد. با توجه به قدرت گرافیکهای یک لپتاپ گیمینگ، میتوانید بازیها را با نرخ فریم بالاتر انجام دهید. به عنوان مثال در بازیهای اکشن یا آنهایی که حرکت زیادی دارند، نرخ فریم برای نمایش روان و بدون پرش بازیها اهمیت بسیار زیادی دارد. به همین دلیل میتوانید با پردازندههای گرافیکی قدرتمندتر لپتاپها، تجربه بهتری داشته باشید.
مقایسه لپ تاپ گیمینک و کنسول بازی از لحاظ قابل حمل بودن
در این که میتوانید کنسول بازی و همه متعلقات را به هر جایی که دلتان میخواهد ببرید، تردیدی وجود ندارد. برای این کار میتوانید از کیف مخصوص کنسولهای بازی استفاده کنید. اما نکته مهم این است که با وجود امکان جابهجایی کنسولها، چون این دستگاهها برای بازی کردن استفاده میشوند، خیلیها تمایل به حمل آنها ندارند. ولی در طرف مقابل، لپتاپها اساساً برای جابهجایی و حملونقل آسان طراحی شدهاند. دلیل اصلی اهمیت این موضوع در این است که شما با لپتاپتان میتوانید کارهای مختلف انجام دهید و به همین دلیل جابهجایی آنها منطقی به نظر میرسد.
![مقایسه لپ تاپ گیمینک و کنسول بازی از لحاظ قابل حمل بودن]()
قبل از خرید انواع کنسول بازی پیشنهاد می کنیم مقاله "راهنما خرید بهترین کنسول بازی" را بخوانید.
نکته دیگری که شاید در قابلیت حملونقل کمتر به آن توجه شود این است که برای استفاده از کنسولهای بازی حتما نیاز به یک تلویزیون یا نمایشگر دارید. ولی لپ تاپ گیمینگ خودش به یک نمایشگر با کیفیت مجهز است و بنابراین هر جایی که دوست داشته باشید میتوانید سریع بازی خودتان را شروع کنید. البته ناگفته نماند چون لپ تاپ گیمینگ به سیستم صوتی حرفهای مجهز شده است، از این نظر هم جای نگرانی وجود ندارد و میتوانید تجربهای منحصربهفرد داشته باشید.
مقایسه لپ تاپ گیمینک و کنسول بازی از لحاظ قیمت
شاید یکی از بخشهایی که به سادگی میتوان این دو محصول را با هم مقایسه کرد، مربوط به قیمت آنها باشد. کاملا مشخص است که لپ تاپ گمینگ به دلیل قابلیت حمل، کارایی و سختافزار قویتر، قیمت بیشتری نسبت به کنسول بازی دارد. به همین دلیل بسیاری از کاربران مبتدی یا آنهایی که بودجه کمتری دارند، برای بازی کردن سراغ یک کنسول بازی میروند. البته لپتاپهای گیمینگی هم داریم که قیمتی در حدود یک پلی استیشن 5 یا ایکس باکس وان دارند، ولی طبیعتا سختافزار آنها در سطح متوسط قرار دارد و اگه نیاز به یک تجربه متفاوت و سطح بالا دارید، باید هزینه بیشتری هم بپردازید.
مقایسه لپ تاپ گیمینک و کنسول بازی از لحاظ تهیه بازی
اگر قرار باشد بازیها را به صورت قانونی روی دستگاههای خودتان نصب کنید، بدونشک برای هر عنوان باید هزینه قابلتوجهی بپردازید. اما نهتنها روی لپ تاپ گیمینگ میتوانید بازیهای کرک یا کپی نصب کنید، کنسولهای بازی هم امکان کپیخور شدن دارند. گرچه هر کدام از این موارد دردسرهای زیادی دارد. البته نباید از این نکته غافل شوید که کپیخور کردن کنسول بازی، گارانتی آن را باطل میکند و در صورت بروز مشکلهای بعدی مسئولیت آن با خودتان است.
با اینکه میتوان بیشتر بازیهای هر دو محصول را به راحتی خریداری کرد، اما نکته مهم این است که بعضی از عناوین بازیها کاملا اختصاصی هستند و برای مثال فقط روی PS5 یا Xbox عرضه میشوند. یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه کنید این است که شما میتوانید به راحتی بازیهای نسل قبلی را روی کنسول جدید اجرا کنید، اما اجرای بازیهای قدیمی روی لپ تاپ گیمینگ به راحتی نیست.
مقایسه لپ تاپ گیمینک و کنسول بازی از نظر مود کردن
یکی از جذابترین قابلیتهایی که گیمرهای حرفهای به دنبال آن هستند، مود کردن بازی یا همان ادیت بازیهاست. یکی از برترینهای لپ تاپ گیمینگ نسبت به کنسول بازی همین مود کردن راحت بازیهاست. البته میتوانید روی کنسولها هم این کار را انجام دهید، ولی نهتنها کار سادهای نیست، بلکه باعث از بین رفتن گارانتی دستگاه هم میشود.
مشخصات |
لپتاپ گیمینگ |
کنسول بازی |
سختافزار |
+ |
|
کارایی |
+ |
|
قیمت |
|
+ |
نصب و راهاندازی راحت |
|
+ |
گرافیک |
+ |
|
ارتقای سختافزار |
+ |
|
مود کردن بازیها |
+ |
|
قابلیت حمل |
+ |
+ |
خرید بازی |
+ |
+ |
مزایای لپ تاپ گیمینگ نسبت به کنسول بازی
به طور کلی مزیت اصلی لپتاپهای گیمینگ قابل حمل بودن، کارایی بیشتر و بهتر و سختافزار قدرتمندتر نسبت به کنسولهای بازی است. اما این همه ماجرا نیست؛ چراکه امکان مود کردن بازیها، داشتن باتری برای ادامه بازی در صورت قطع برق، قابلیت ارتقای برخی از سختافزار و بازیکردن به صورت چند نفره هم میتوان لپ تاپ گیمینگ را نسخه برتر دانست.
![مزایای لپ تاپ گیمینگ نسبت به کنسول بازی]()
قبل از خرید انواع لپ تاپ گیمینگ پیشنهاد می کنیم مقاله "بهترین لپ تاپ های گیمینگ" را بخوانید.
معایب لپ تاپ گیمینگ نسبت به کنسول بازی
اگر بخواهیم در مقام مقایسه از معایب لپ تاپ گیمینگ بگوییم، باید به قیمت بالاتر، راهاندازی و نصب سختتر بازیها و خطاهای سیستمی موقع اجرای بازیها اشاره کنیم.
جمعبندی
در این مطلب سعی کردیم تا به طور دقیق به بررسی این موضوع بپردازیم که لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی؟ برای رسیدن به جواب این سوال هر دو دستگاه را از جنبههای مختلف با هم بررسی کردیم، ولی در نهایت تصمیمگیری آخر با شماست. اگر قصدتان فقط بازی کردن است، بودجه محدود دارید یا میخواهید برای بچهها دستگاه بازی بخرید، کنسول بازی گزینه بهتر و مقرونبهصرفهتری است. اما اگر میخواهید حرفهای بازی کنید، محدودیت بودجه ندارید، یا قصد دارید با دستگاهتان کارهایی فراتر از بازی کردن انجام دهید، بدون شک لپ تاپ گیمینگ انتخاب هوشمندانهتری است.